Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

PotenciaDoktor

Prosztata és potencia kapcsolata

egészséges prosztata férfi potencia

Sokan azt sem tudják hol található a testben a prosztata. Azt meg pláne nem, hogy a merevedési gondok a prosztata megnagyobbodás egyik első jele. A megnagyobbodott dülmirigy nyomás alá helyezi a húgycsövet és megnehezíti a vizelet távozását a hólyagból. Ez azonban már csak a következménye a hormonális hatásoknak, akárcsak a merevedési gondok. Tehát nem a prosztata megnagyobbodás okoz potencia gondokat, hanem a hormonális hanyatlás a közös oka a prosztata megnagyobbodásnak és az impotenciának.

A prosztata jóindulatú megnagyobbodása azaz a BHP egy kezelhető betegség, amit még betegségnek nevezni is enyhe túlzás, hiszen bizonyos kor felett annyira gyakori, hogy inkább nevezhető fennálló állapotnak.

Prosztata megnagyobbodás gyakorisága

40 felett már ajánlott az éves prosztata szűrés. A 40 feletti magyar férfi lakosság körübelül 20%-ának van már BHP-je, amely arány 80 év felett már 90%-ra növekszik. A prosztata megnagyobbodás oka lehet bakteriális, ami általában átmeneti, de a hormonháztartás hanyatlásával járó megnagyobbodás sajnos tartós és nem vagy csak minimálisan visszafordítható, inkább tünetmentes állapot érhető csak el idősebb korban.

Érdekesség: a kopaszok védettebbek a prosztata rákkal szemben. A Wasinghtoni Egyetem tudósai kétezer 40 és 47 év közötti férfi adatainak vizsgálata után (forrás) arra jutottak, hogy a 30 éves korukra a hajuk nagyobb részét elvesztők esetében 29-45%-kal csökkent a prosztatarák kialakulásának az esélye. Ennek feltételezhetően a magasabb tesztoszteron szint lehet az oka, de ez csak feltételezés. Két következménynek nem feltétlen ugyanaz az eredője, ez véletlen is lehet akár. A kérdésben még további kutatásokra van szükség.

Hogyan lehet kielégítő a szexuális élete ha már előrehaladott prosztata megnagyobbodása van vagy már túl is van egy prosztata műtéten?

Ebben az esetben sajnos a megnagyobbodott prosztata már nem visszafordítható vagy csak kisebb mértékben. Ha erekciós nehézségek vagy merevedési képtelenség áll fent akkor a természetes potencianövelő kapszulák szedését érdemes kipróbálni mielőtt orvoshoz rohanna az ember potencianövelő gyógyszert felíratni vagy hormonkezelést.

Milyen készítmények hatásosak a megnagyobbodott prosztatára?

Számos gyógynövény képes befolyásolni a hormonháztartást, hogy indirekten segítsék a prosztata működését vagy vannak amelyek direktbe segítenek. A teljesség igénye nélkül ezek a következőek: tökmag, csalán, kisvirágú füzike, cink, szelén, törpepálma, avokádó stb. Ezeket a magyar piacon két termék tartalmazza az egyik legnagyobb arányban a Bioco Prostamen és a Walmark Prostenal.

A készítmények mellett a rendszeres testmozgás, kevés ülés, biciklizés elkerülése és a sok folyadék is kedvező hatással van a prosztata egészségére.

Tejivás és a prosztatarák

Több kutatás is kapcsolatot vélt felfedezni a tejivás és a prosztatarák kialakulása között. Ezek többnyire megfigyelésen alapuló deduktív kutatások. Megvizsgálták az egyes országokban az átlagos tejivás mennyiségét és az adott országban előforduló prosztatarákos megbetegedések gyakoriságát és erős összefüggést találtak (forrás) Ez a fajta bizonyítás nem 100%-os, mert logikailag egy harmadik esemény bekövetkezése is a fenti két változóra hatással lehet és akkor már nem egymásból következnek, hanem ebből a harmadik változóból. Azonban a számok és tények ekkora együttállása már egy erős feltételezést adhat, hogy a hipotézis igaz.

prosztatarák és tej

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS